SAP Global
SAP MAG 80, srpanj 2015.
Kontaktirajte SAP online ili
nazovite +(01)-4820-400
 
     
 

naslovnica | pošalji članak | ispis

Deset činjenica o Sonji Popović

Sonja Popović tvrtku SAP Hrvatska dovela je do rasta vrijednosti poslovanja od 32 posto. Rezultat je to njene nove strategije – uvođenja inovativnih rješenja koja pojednostavljuju poslovanje

Sonja Popović, SAP d.o.o.

1. Sonja Popović uspješno vodi tvrtku SAP Hrvatska već treću godinu. Prva je žena na toj funkciji. I rijetka žena na takvoj funkciji u hrvatskoj (pa i svjetskoj) informatici.

2. Rođena je u Puli, gdje je i odrasla. Završila je osnovnu i glazbenu školu te matematičku gimnaziju. Ima mlađu sestru. Svira klavir.
 
3. Studirala je na zagrebačkom Prirodoslovno-matematičkom fakultetu, matematičku informatiku i statistiku 

4. Prvi posao Sonja je dobila u tvrtki Kraš gdje se pet godina bavila programiranjem i implementacijom rješenja namijenjenih prodaji i proizvodnji.

5. Menadžerska iskustva i poslovna znanja Sonja je stekla u tvrtki InfoOpus, gdje je provela šesnaest godina i radila na brojnim projektima za INA-u, Zagrebačku banku, Narodnu banku, Oktal Pharmu, Atlantic Trade. 

6. U tvrtki Combis još se sjećaju njezine „oproštajke“ – domjenka koji je organizirala kad je iz te tvrtke odlazila u Oracle. Informatičari u tim situacijama svoje bivše kolege najčešće počaste pivom, pizzom i ćevapima. Sonja je naručila bogati švedski stol s biranim jelima, kolačima i finim vinima.

7. Pije čaj. 

8. Sonja se popela na mnoge svjetske planine više od tri tisuće metara, a danas planinari uglavnom po brdima i planinama u okolici Zagreba. 

9. Voli čitati – no čitanje joj je više relaksacija, jer posao stalno nosi sa sobom. Najomiljeniji poslovni citat joj je: „Želimo li postići velike stvari, moramo ne samo djelovati nego i sanjati; ne samo planirati nego i vjerovati!“ (Anatole France)

10. Sonja ima iznimno istančan modni stil – i to, možemo reći, ne samo za ženu u informatici i direktoricu IT kompanije. Kad bi je modni časopisi pratili, proglasili bi je modnom ikonom.

 

 

 
 

Copyright/Trademark  |  Privacy  |  Impressum